Nederlandse Kampioenschappen 2012. NK Boksen 2012De Nederlandse kampioenschappen (ONK) zijn inmiddels weer afgewerkt en in de A-klasse werden achtereenvolgens kampioen van Nederland; Rafik Harutjunjan (Olympia-Den Bosch), Koshan Razmi (Van 't Hof), Ahmet Calik en Gokhan Gedik, (ABCC Apeldoorn) - ABCC was behoorlijk succesvol met in totaal vijf kampioenen.

Uiteraard gaat veel dank uit naar NABA als gastheer van de halve finales en naar Rotterdam Topsport als gastheer van de finales.
De beide wedstrijd-dagen werden bezocht door een kleine driehonderd toeschouwers.

Justin Kremer (60kg, 15 jaar) maakte een opvallend debuut voor Olympia-Den Bosch en Justin - welke voorheen al zo'n 6 kickbokspartijen gebokst heeft, welke hij alle 6 ook voortijdig wist te winnen - besliste eveneens zijn 1e bokswedstrijd voor het einde van de partij.

Zijn tegenstander was niet opgewassen tegen tegen de zeer sterk boksende en bijzonder talentvolle Justin, welke een prima overwinning via opgave 3e ronde wist te scoren!

Vele boksinsiders rondom de ring zagen een grote vergelijking met Husnu Kocabas op diens 15-jarige leeftijd en dat was natuurlijk een geweldig compliment!!
Rafik Harutjunjan (Olympia-Den Bosch) Ook Rafik Harutjunjan (Olympia-Den Bosch) bokste een prima wedstrijd tegenover een sterke Armeens /Belgische tegenstander en die matchup eindigde in een goede en zeer overtuigende overwinning voor Rafik.
Zacky Derouich (Olympia-Den Bosch) bokste tegenover Quincy Huusen, een zoon van de vroegere Nederlandse kampioen Huusen - zowel bij de profs als bij de amateurs.
Deze Quincy Huusen had van zijn 14 wedstrijden er 13 gewonnen en de meeste daarvan voortijdig op KO!

Maar tegenover Zacky Derouich was Quincy niet opgewassen, want Zacky raasde er als een tank overheen - met snelle en harde combinaties - en de wedstrijd eindigde in een geweldige overwinning van Zacky Derouich, waarvan alle aanwezigen erg onder de indruk waren!
De volgende dag in Rotterdam vonden de finales plaats en Rafik Harutjunjan (Olympia-Den Bosch) bokste hier tegenover Likoglu een superieure wedstrijd! Mooie en snelle combinaties met veel power zorgden ook nu weer voor een zeer overtuigende overwinning van Rafik Harutjunjan, die op weg is naar een topvorm!

Rafik Harutjunjan was na afloop vanzelfsprekend opgetogen over zijn 9e nationale titel, "Natuurlijk is het nog steeds bijzonder, zeker."

De Vughtenaar hoopt dat zijn winst op het NK positieve gevolgen heeft voor zijn kansen op het Olympisch kwalificatietoernooi in Istanbul dit voorjaar.
De eisen om aan dat toernooi deel te mogen nemen zijn voor zowel Rafik Harutjunjan als zijn coach Hennie Mandemaker overigens nog helemaal niet helder.
Zacky Derouich (Olympia-Den Bosch)
De andere favoriet van Olympia-Den Bosch, Zacky Derouich, had zijn tegenstander in deze finale - Koshan Ramzi - in het verleden al eens met 23-2 score verslagen en Koshan Ramzi begon dan ook heel voorzichtig aan het gevecht.
Echter, Zacky Derouich was duidelijk zichzelf niet - waarschijnlijk door de spanning van een 1e NK finale - en hij verkrampte daardoor volledig!

Zijn tegenstander Koshan Ramzi - die eigenlijk alleen maar probeerde om Zacky het boksen te beletten - slaagde hierdoor tegenover de veel te gespannen Zacky in zijn opzet en Zacky liet zich meesleuren in een gevecht dat meer op worstelen leek.
De opzet van de Nederlandse boksbond om de Olympische aspiraties van Peter Mullenberg (ABCC) op de voorgrond te plaatsen, is zonder meer gelukt tijdens de finales van het  Nederlands kampioenschap boksen in Rotterdam.

Pete Mullenberg (ABCC)De Almeloer leverde tegenover de vanuit Duitsland afkomstige Rus, Sergej Michel, een prima prestatie door stijlvol en hard-werkend met een 20-10 score te winnen over een bokser die in de Bundesliga nog ongeslagen was en de zege gaf Peter Mullenberg dan ook een 'berg' zelfvertrouwen.
Sergej Michel bood veel tegenstand in de partij en hij gaf zich beslist niet gemakkelijk gewonnen en met deze overtuigende zege van Peter Mullenberg - die een dag eerder in Nijmegen won van de Belg Rustam Albulatov - is in elk geval afdoende duidelijk gemaakt dat hij een serieuze kans wil gaan maken op een kwalificatie voor de  Spelen in Londen 2012.
Het niveau van het NK over de volle breedte viel mee en het waren spannende partijen die in het Topsportcentrum werden uitgevochten - waaronder een confrontatie tussen de jeugdige Juliano Westhiner en Somay Bilal in een gevecht welke van een prima gehalte bleek te zijn.
Juliano is een talent en Bilal bokst ook steeds beter waardoor hij Westhiner begint te benaderen - een gegeven dat door de eindscore ook werd benadrukt: 16-13.
 
 
 
 
Daniƫl Minten
Wouter Djokic     
Prest. Jeugd beiden
Seconds Out
ABCC   winnaar met 23-8  
 
 
52
B
Lex Paas
Timo van Aken
 
Prest. Elite B 52/56
De Amateur winnaar met 28-8
Gerard Bok
 
 
 
60
B
Usman Yasakov
Jason Chung
 
Finale Elite B
ABCC winnaar met 17-11
Van ‘t Hof
 
 
 
64
B
Melvin Wassing
Davey v an Hattum  
Finale Elite B
BVBS Kerkrade winnaar met 18-14
Voltreffer
 
 
 
69
B
Jimmy v d IJssel
Issah Adamu
 
Finale Elite B
Crooswijk
Frisia winnaar met 34-28  
 
 
75
B
Joey de Koff
Sammad Benrame  
Finale elite B
Vargas
Verhaegen winnaar met 14-8  
 
 
81
B
Ben Tingen
Joshua Talens
 
Finale Elite B
Assen winnaar met RSC 2 e ronde
Boksteam Assen
 
PAUZE  na de 7e partij
 
 
81
A
   Peter Mullenberg
       Sergei Mitsjel  
Internationaal
ABCC winnaar met 20-10
Duitsland
 
 
 
60
A
Juliano Westhiner
Somay Bilal
 
Finale Elite A
Golden Gloves winnaar met 16-13
Olympia Hoensbroek
 
 
 
64
A
Rafik Harutjunjan
Yusuf Likoglu
 
Finale Elite A
Olympia Bosch winnaar  met 21-11
Twente
 
 
 
69
A
Zacky Derouich
Koshan Razmi  
Finale Elite A
Olympia Den Bosch
Van 't Hof winnaar met 25-21  
 
 
75
A
Suriel Hooker
Ahmet Calik  
Finale Elite A
Seconds Out
ABCC winnaar met 24-14  
 
 
91
A
Gokhan Gedik
Johan Visscher
 
Finale Elite A
ABCC winnaar met 16-12
Haagse Directe
 

Jordi Jansen (SCM Maastricht) won bij de jeugd de titel tot 75 kg, via een overwinning op thuisbokser Camara.

Milad Zamani (NABA) behaalde een puntenzege in de klasse tot 69 kg, over de Belg Ivo Cilurzo en werd daardoor kampioenswaardig bevonden.